Dr. Peter Bollars

Biografie 

Ik ben Dr. Peter Bollars, geboren in 1982 in Tongeren, waar ik aan het OLV College mijn humaniora heb afgerond. Vervolgens ben ik in 2000 mijn geneeskunde opleiding aan de Universiteit Maastricht gestart waar ik in 2006 cum laude mocht afstuderen. In die periode heb ik mijn studie gecombineerd met een semi professionele voetbalcarrière bij meerdere Limburgse voetbalclubs. Zo ontstond de vergaande interesse in het bewegingsapparaat van het menselijk lichaam. 

Mijn opleiding Orthopedie heb ik voltooid aan de Katholieke Universiteit Leuven onder leiding van Professor J. Bellemans. Behalve als assistent in Leuven, heb ik nog gewerkt in het Sint-Jan Ziekenhuis te Brugge en het Sint-Elisabeth Ziekenhuis te Ukkel. Tijdens mijn opleiding heb ik meerdere wetenschappelijke studies gepubliceerd, samen met de Koninklijke Belgische Voetbalbond, over sportletsels en voetbal. 

Nadat ik in 2012 ben afgestudeerd met grote onderscheiding in Leuven, ben ik me verder gaan toeleggen op knie- en schouderpathologie door een fellowship bij Professor P. Verdonk en Professor O. Verborght in Antwerpen, bij Dr. J. Willems te Amsterdam, bij Dr. J. Uribe in Miami en bij Dr. J. de Beer in Zuid-Afrika. 

In 2012 ben ik aangesteld als staflid van de associatie Orthopedie in het Sint-Trudo Ziekenhuis. 

In 2017 heb ik de Sportho Clinics opgericht en ben ik medisch diensthoofd van voetbal STVV geworden. Met veel enthousiast tracht ik voor alle sporters snelle en kwaliteitsvolle zorg te leveren zodat zij hun sport weer snel mogen hervatten. Sinds 2022 is hier een uitbreiding gebeurd met collega sportartsen van STVV en KRC Genk, Sportoclinic met een praktijk op de Gouverneur Roppesingel 15 te Hasselt

Sinds 2018 is het Sint-Trudo Ziekenhuis, als eerste in België, de trotse eigenaar van de NAVIO/CORI Robot. Deze robot wordt gebruikt om o.a. knieprotheses zeer accuraat te plaatsen met aandacht voor een gepersonaliseerde benadering in de anatomie van de individuele patient. Door mijn ervaring in robotchirurgie ben ik key opinion leader geworden op vlak van Robotics en knieprotheses, heb ik meerdere wetenschappelijke studies van eigen resultaten gepubliceerd en ben ik bezig met een doctoraat aan de Universiteit van Maastricht.

Mijn persoonlijke en professionele aanpak: snelle, adequate en kwaliteitsvolle zorg voor iedereen.

Anne & Carmen 

Medisch secretaressen 

Anne en Carmen zijn onze persoonlijke secretaressen. Zij kennen onze visie en staan voor u klaar voor het maken van een afspraak bij Dr. P. Bollars of het plannen van uw operatie.  

U kan voor alle vragen bij hun terecht. Zij helpen u met een lach graag verder.