Sportho Clinic

Een letsel opgelopen tijden het sporten? Wij helpen u snel! 

Sportho Clinic

Sportho Clinic werd eind 2017 opgericht door een groep van orthopedisch chirurgen en sportartsen gelieerd aan het Sint-Trudo Ziekenhuis. Het initiatief ontstond vanuit mijn eigen ervaring als profvoetballer. 

Met Sportho Clinic willen ik samen met mijn team vooral snel hulp kunnen bieden bij acute sportblessures, ook buiten de kantooruren en in het weekend.  Voorheen moesten sporters vaak enkele weken wachten op een scan, om daarna pas bij een specialist terecht te kunnen. Samen met het Sint-Trudo Ziekenhuis zetten we nu steeds meer in op ambulante zorg voor sporters, waardoor we sneller ter beschikking zijn, onder meer snelle scans kunnen maken en waar nodig een chirurgisch ingreep kunnen doen. 

Er is sinds 2022 een praktijkuitbreiding aan de Gouverneur Roppesignel 15 te Hasselt, Sportoclinic, een concept samen met de collega sportartsen van STVV en KRC Genk, met het opzet om alle sporters te behandelen zoals wij onze profs proberen te helpen.

STVV 

Clubarts en medisch diensthoofd 

Sinds 2017 ben ik het medisch diensthoofd van STVV. 

Deze functie heb ik aangenomen in samenwerking met het St Trudo ziekenhuis, mede gezien mijn eigen ervaring in de sportwereld. 

Dit doe ik met veel plezier en enthousiame samen met het hele medische STVV team bestaande oa uit een phyical coach, 2 sportartsen, 3 fysiotherapeuten.

Uiteraard kan niet elke wedstrijd gewonnen worden en horen blessures bij het sporten. De taak van mijn team is om iedereen zo fit mogelijk te krijgen voor elke wedstrijd zodat de coach kan beschikking over zo een groot mogelijke en sterkte kern.